Cukinię można grillować, smażyć, albo zapiec np. z nadzieniem z sera koziego. Szybki obiad w paręnaście minut. Polecam Paniom i Panom też, mąż nawet spróbował :)
1 cukinia
1 pomidor malinowy (najlepiej małe koktajlowe, ale nie miałam :( )
2 ząbki czosnku
ser kozi
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Cukinię myjemy, przecinamy wzdłuż i łyżką wydrążamy gniazda nasienne.
Następnie smarujemy oliwą wnętrze "łódki" i oprószamy ziołami prowansalskimi.
Rozgrzewamy piekarnik góra - dół do 180 C.
Ser kozi kroimy w kostkę, obtaczamy w ziołach i układamy na cukini, tak samo pomidor - kroimy w kostkę i kładziemy na serze. Czosnek najpierw miażdżymy, potem drobno kroimy i dodajemy na wierzch. Całość posypujemy ziołami.
Pieczemy ok. 15-20 minut i gotowe :)
SMACZNEGO !
Super jedzonko wymyslilaś,oczywiście zmałpuję.Pozdrawiam anielka :)
OdpowiedzUsuń